Framtidskraft

Posintra är Östra Nylands eget utvecklingsbolag som ger lokala företag och hela regionen redskap för tillväxt och välstånd.

Välkommen med! 

Morgondagens lösningar

Posintras uppgift är att hjälpa lokala företag till tillväxt och framgång.

Välkommen med!

Våra tjänster

För startande företagare

    Funderar du på att grunda ett företag? Vi hjälper dig. Vi fungerar som nyföretagarcentret i Östra Nyland och ger kostnadsfri rådgivning av hög kvalitet till nystartade företag.

För etablerat företag

När du behöver hjälp och idéer för att utveckla din affärsverksamhet hjälper vi dig. Vi kartlägger den nuvarande situationen och letar tillsammans verktygen för att vidareutveckla ditt företag.

Utvecklings­­projekt

En del av vårt arbete är mångsidig utveckling av verksamhetsmiljön. Det här arbetet gör vi genom projekt, dit deltar årligen hundratals företag.

Start-infot för företagare samlade många intresserade

Tisdag-kvällen den 20.11. var Posintra återigen fyllt av entusiastiska deltagare i höstens andra Start-info för företagare. Start-infona för företagare är ett antal för grupper ordnade intensiva informationspaket, där Posintras företagsrådgivare till exempel behandlar...

Nästan tvåhundra elever deltog i det årliga ekogärningsjippot

Borgå grundskolor tog i år i exceptionellt stor omfattning emot Kevätkummun koulus femteklassisters utmaning. Den via Posintra förmedlade utmaningen var att göra världen lite bättre genom att fästa uppmärksamhet vi ett ansvarsfullt utnyttjande av naturresurser....

Resultatsmedjorna för år 2018 har genomförts & Resultatsmed-företagen har valts

Resultatsmedja-utbildningarna i marknadsföring för år 2018 har nu genomförts och Resultatsmed-företagen har valts.

En studie i utvecklingen av träbyggandet

Tillsammans är vi starka. Fördelarna med nätverkande framgick tydligt när Posintra i slutet av augusti bjöd in representanter för Yrkesinstitutet Lappia och Digipolis Oy, utvecklingsföretag för Kemi-Torneå-regionen, att besöka Lovisa och Borgå. Vid mötet deltog också...

Smarta belysningslösningar i Borgås nya gästhamn

Målet med belysningsplanen är en helhet som passar in i Borgås kulturmiljö och betonar områdets identitet under den mörka tiden på året.

Vattenväxtkontroll i Lovisaviken och Skeppsbrons gästhamn

Planen som beställts av Posintra och uppgjorts av Ramboll Finland Oy presenterar långsiktiga, ekonomiskt och ekologiskt sunda sätt att kontrollera vattenväxtlighet.