Framtidskraft

Posintra är Östra Nylands eget utvecklingsbolag som ger lokala företag och hela regionen redskap för tillväxt och välstånd.

Välkommen med! 

Morgondagens lösningar

Posintras uppgift är att hjälpa lokala företag till tillväxt och framgång.

Välkommen med!

Våra tjänster

För startande företagare

    Funderar du på att grunda ett företag? Vi hjälper dig. Vi fungerar som nyföretagarcentret i Östra Nyland och ger kostnadsfri rådgivning av hög kvalitet till nystartade företag.

För etablerat företag

När du behöver hjälp och idéer för att utveckla din affärsverksamhet hjälper vi dig. Vi kartlägger den nuvarande situationen och letar tillsammans verktygen för att vidareutveckla ditt företag.

Utvecklings­­projekt

En del av vårt arbete är mångsidig utveckling av verksamhetsmiljön. Det här arbetet gör vi genom projekt, dit deltar årligen hundratals företag.

Donfabriken samlade ca 5000 arbetsplatser och tusentals jobbsökande till Konstfabriken

Donfabriken, som för samman arbetsplatser och arbetstagare, hölls redan för femte gången tisdagen 5.2.2019. Totalt 75 utställare, 53 arbetsgivare, 11 läroanstalter och tusentals besökare deltog och skapade ett positivt myller under evenemanget. På Donfabrikens...

KasvuOpen: Vilken nytta ger sparrning?

Kasvu Open är ett sparrningsprogram som är öppet för alla små och medelstora företag. Alla kan ansöka, oberoende av bransch, ålder och omsättning.

Under utbildningen av PALKO-projektet förklarades livet med autismspektrum

Skarpsynt fokus eller kreativ orkan – en person med autism kan tillföra arbetsplatsen speciella färdigheter.

Bär du på någon vild idé? – HUIMA-tävlingen startar!

Utvecklingsbolagen Posintra Oy och Turku Science Park arrangerar en tävling i syfte att få fram innovativa lösningar för att samla in och utnyttja industriell spillvärme.

Kasvu Open: Varför ansöka?

Den nationella och årligen arrangerade sparringstävlingen Kasvu Open utgörs av ett nätverk av experter vars mål är att hjälpa både erfarna och tillväxtinriktade små och medelstora företag.

Idétävling om tjänster på Västra åstranden börjar!

Borgå stad öppnar på våren en koncepttävling där staden söker tjänsteproducenter till Västra åstrandens södra område vid Borgå å.