Alkava yrittäjä

Suunnitteletko yrityksen perustamista? Toimimme itä-Uudenmaan
Uusyrityskeskuksena ja olemme apunasi.

Kun yritystaival on vielä alussa

Yrittäjäksi aikovalla on hieno tie edessään, kaikki tuntuu samaan aikaan mahdolliselta ja mahdottomalta. Uusyrityskeskus tukee ja rohkaisee aloittavia yrityksiä tällä tiellä aina kolmen vuoden ikään asti.

Kun suunnittelet yrityksen perustamista, haet starttirahaa tai rahoitusta, olemme apunasi. Testaamme liikeidean kanssasi ja autamme liiketoimintasuunnitelman laadinnassa. Neuvomme sinua paikallisen ja valtakunnallisen uusyritysverkoston kautta kaikissa perustamiseen liittyvissä asioissa.

Saat kauttamme käyttöösi yli 1200 elinkeinoelämän edustajasta koostuvan asiantuntijaverkoston osaamisen.

Varaa aika maksuttomaan neuvontaan. 

Kunnat, joissa palvelemme aloittavia yrittäjiä:  Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Porvoo

Lue Tilitoimisto SisUkko Oy:n tarina

Lue, millaista apua AnnMar Optiikan perustajat saivat Posintrasta

Lue millainen yrittäjähenki Askolassa on

Kestäviä ja kannattavia yrityksiä

Posintra toimii Itä-Uudenmaan uusyrityskeskuksena ja tarjoaa maksutonta neuvontaa aloittaville yrityksille. Kautta maan uusyrityskeskuksissa käy vuosittain noin 20 000 yrittäjäksi aikovaa. Heistä noin kolmannes perustaa yrityksen eli uusia yrityksiä syntyy tätä kautta vuosittain yli 7000. Haluatko liittyä tähän joukkoon?

Tavoitteemme on, että perustettavat yritykset ovat kestäviä ja kannattavia. Uusyrityskeskuksen avulla uuden yrityksen edellytykset menestyä paranevat oleellisesti. Tämä johtuu siitä, että yritysten pohjatyöt on tehty hyvin. Posintran uusyritysneuvonnan tulokset ovat kiistattomia: viiden vuoden kuluttua 80 prosenttia aloittaneista yrityksistä on edelleen toiminnassa. Palvelumme takuuna on laatujärjestelmä, joka kirittää meitä pysymään tällä hyvällä tulostasolla.

Lisätietoa ja tärkeitä linkkejä

– Starttirahan edellyttämän liiketoimintasuunnitelman voit tehdä osoitteessa oma.yrityssuomi.fi.
– Uusyrityskeskusten tuoreen Perustamisoppan alkaville yrittäjille voit ladata osoitteessa perustamisopas.fi.
Loviisan ja Porvoon yritysrekistereistä löydät tietoa alueella jo toimivista yrityksistä.

Kehittämissuunnitelma, StarttiPlus

Kun olet saanut starttirahapäätöksen, voit hakeutua StarttiPlus -palveluun. Ota yhteys starttirahan myöntäneeseen työvoimatoimistoon ja kerro halukkuudestasi yrityksen jatkokehittämiseen.

Posintran palveluihin alkaville yrittäjille kuuluu nyt myös maksuttoman kehittämissuunnitelman laadinta. Noin 2-3 kuukautta yrityksen perustamisen jälkeen tapaamme uudestaan. Tapaamisen aikana keskitymme yritykseesi ja alaasi – toivottuun asiakaspohjaan ja sen tavoittamiseen hyödyntämällä esimerkiksi digitaalista markkinointia ja sosiaalista mediaa. Saat tapaamisesta myös kättä pitempää, sillä saat käyttöösi myynnin ja markkinoinnin kehittämissuunnitelman toimenpide-ehdotuksilla. Jatkotapaamiset ja asiantuntijakäynnit sovit uusyrityskeskuksen yritysneuvojan kanssa. Palvelumme on edelleen luottamuksellista ja maksutonta.

Kunnat

Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Porvoo

StarttiPlus palveluesite löytyy tästä

Uusyritysverkoston toimijat itä-Uudellamaalla

Kunnat Askola, Loviisa, Porvoo

Pankit ja vakuutusyhtiöt
Aktia Pankki Oyj
Itä-Uudenmaan Osuuspankki
Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia
LähiTapiola Uusimaa Keskinäinen Vakuutusyhtiö
Nordea Pankki Suomi Oyj

Kirjanpitotoimistot
Ab Bokföringsbyrå Memo Kirjanpitotoimisto Oy
Alkemax Oy
APL-Balance Oy
Hamarin Tilipalvelu Ky
Porvoon Yrityslaskenta Oy
Tiliässät Oy Ab
Tolika Oy

Lakiasiaintoimistot 
Bonfide Oy

Myynti-, markkinointi ja it-palvelut
Haven Porvoo osk
LPONet Oy Ab
Mainosstudio Alhos Design Oy
Xifof Oy

Muut palvelut
Finnvera Oyj
Loviisan Yrittäjät ry
Uudenmaan verotoimisto, Porvoon toimipiste
Oy Porvoo International College Ab
Suomen Yrityskummit ry, Itä-Uusimaa

Kiinnostuitko?

Ole rohkeasti yhteydessä ja varaa aika maksuttomaan neuvontaan. Etsitään yhdessä sinulle ja yrityksellesi parhaat ratkaisut!

Toimiva yritys

Kaipaatko neuvoja ja ideoita liiketoimintasi kehittämiseen? Olemme apunasi.

Tavoitteena menestyvä yritys

Yrityksen elinkaarelle mahtuu monenlaisia vaiheita. Välillä tarvitaan uusia ideoita tai uudet tilat, välillä ihan konkreettisesti lisää rahaa ja välillä rohkaisua. On hyviä ja huonoja aikoja. Joskus pitää osata luopuakin ja siirtää yritys eteenpäin, jotta se voi elää ja hengittää.  ‒ Yleensä haemme yrityksille kasvua ja kannattavuutta, sanoo Antti Vaittinen Posintran yritysneuvonnasta ja lisää: mutta aina haemme menestystä!

Läheltä on vaikea nähdä kokonaisuutta ja siksi ulkopuolinen tuki ja tilanteen kartoitus ovat usein tarpeen yrittäjällekin. Nannan hepeneet -yrityksen omistaja Laura Pesonen halusi irrottaa vaatemyymälänsä kansainvälisestä franchising-ketjusta ja koki helpottavana sen, ettei asiaa tarvinnut pohtia yksin. ‒ Tuntui tosi kivalta, kun Posintrassa katsoivat kirjanpitoa ja papereita ja sain heiltä neuvoja, Antti tiesi heti mihin suuntaan lähdetään ja mitä tehdään.  Lue lisää Lauran kokemuksista.

Lue myös Subfix Oy:n tarina ennustamisen haasteista. 

Ole rohkeasti yhteydessä!

Neuvontamme toimii ajanvarauksella toimipisteissämme Porvoossa ja Loviisassa.

Neuvonta on  maksutonta Askolan, Loviisan ja Porvoon yrityksille.

Varaa aika neuvontaan, jossa voimme yhdessä kartoittaa yrityksellesi parhaat ratkaisut.

Kiinnostuitko?

Ole rohkeasti yhteydessä ja varaa aika maksuttomaan neuvontaan. Etsitään yhdessä sinulle ja yrityksellesi parhaat ratkaisut!

Sijoittumispalvelut

Etsitkö yrityksellesi kasvunpaikkaa itäiseltä Uudeltamaalta? Ole yhteydessä.

Tulevaisuus on Helsingistä itään

Tiesitkö, että aivan Helsingin tuntumassa on alue, jossa tulevaisuus tekee jo työtään? Kilpilahdessa, Itä-Uudellamaalla on jo nyt merkittävä kiertotalouden keskittymä. Lisäksi Helsinki-Vantaan lentoasema sekä Helsingin, Loviisan ja Kotkan satamat syöttävät jatkuvasti viennin ja tuonnin tavaraliikennettä.

Yrityksille alue tarjoaa sekä maa-alueita ja toimitiloja että kielitaitoista työvoimaa.

Lue miksi RTG Sales valitsi Porvoon.

Posintra on kuntien kumppani

Kun haluat saada ensituntumaa alueeseen, ota yhteyttä meihin. Teemme tiivistä yhteistyötä kaupunkien ja kuntien elinkeino- ja yrityspalveluiden kanssa. Tavoitteena on löytää paras ratkaisu kaikille osapuolille. Alueelle sijoittuvat yritykset löytävät avullamme toimivat tilat ja saavat lentävän lähdön toimintaansa.

Katso lisätietoa:

Loviisan yrityspalvelut
Porvoon yrityspalvelut 

 

Yhteystietoja:

Askola, kunnanjohtaja Jouni Martikainen
Loviisa, kehittämisjohtaja Sten Frondén
Porvoo, kehityspäällikkö Antero Antila

Toimitilakysymyksissä sinua palvelevat myös alueen kiinteistövälittäjät.

Kiinnostuitko?

Ole rohkeasti yhteydessä ja varaa aika maksuttomaan neuvontaan. Etsitään yhdessä sinulle ja yrityksellesi parhaat ratkaisut!

Kasvuyrityspalvelut

Onko yritykselläsi tahtoa kasvaa? Olemme apunasi kasvun polulla.

Haluatko vauhtia yritykseesi?

Toiminnassa olevat yritykset saavat meiltä neuvontaa ja ideoita kehittämiseen. Kasvuhaluisille yrityksille tarjoamme tehostettua neuvontaa sekä erityisesti kasvun sparraukseen tarjolla olevia palveluita. Neuvontamme on maksutonta Porvoon, Loviisan ja Askolan yrityksille.

Tutustu pk-yrityksille suunnattuun BIITTI – Yritystiimit Uudellamaalla -hankkeen Valtaus-kasvuohjelmaan.

Katso videoilta, mitä Valtaus-kasvuohjelmassa mukana olevat yritykset ajattelevat palvelusta.

Kasvu Open sparraa kasvuhaluisia yrityksiä. Lisätietoa Kasvu Open -sivuilta.

Kehittäminen on kasvua

Menestyvän yrityksen elinehto on jatkuva kehittäminen. Kasvaa ja kehittyä voi monella tavalla. Jollekin on ajankohtaista laajentaa toimintaa uudelle toimialalle tai ostaa uutta liiketoimintaa, toinen haluaa kehittää markkinointia ja myyntiä. Kasvu voi löytyä myös kansainvälistymällä tai omaa osaamista kehittämällä.

Onko sinun yritykselläsi halua kasvaa ja uudistua? Autamme hahmottamaan, millainen kasvu on luontevaa juuri sinun yrityksellesi ja miten voisit sen saavuttaa. Tuemme ponnistelujasi kasvun kiihdyttämisessä ja systemaattisen kasvusuunnitelman tekemisessä.

Varaa aika oman kasvusuunnitelmasi tekemiseen. Varmistetaan yhdessä yrityksesi menestys!

Kysy lisää ja varaa aika neuvontaan

Kiinnostuitko?

Ole rohkeasti yhteydessä ja varaa aika maksuttomaan neuvontaan. Etsitään yhdessä sinulle ja yrityksellesi parhaat ratkaisut!

Mentorointi

Kaipaatko sparrausta ja tukea yrittäjänä? Mentori auttaa ja kirittää kehittymään.

Kaipaatko sparrausta ja uutta näkemystä?

Teemme yhteistyötä muun muassa Suomen Yrityskummit ry:n kanssa toimimalla itä-Uudenmaan lähes 20 yrityskummin toiminnan koordinaattorina. Yrityskummi on kokenut ammattilainen, joka toimii yrittäjän luotsina ja mentorina. Hän sparraa, ohjaa ja valmentaa yrittäjää. Mentorointi on yrittäjävetoisille mikro- ja pienyrittäjille maksutonta.

Vuonna 2017 yrityskummit auttoivat koko maassa yhteensä 1139 yritystä ja käyttivät siihen lähes 18 000 tuntia. Eniten yrityskummit mentoroivat pieniä, alle viisi henkeä työllistäviä yrityksiä. Itä-Uudellamaalla on ollut organisoitua kummitoimintaa jo yli viisi vuotta. Tänä aikana on sparrattu yli 80:aa yritystä.

Lue kahden yrittäjän ja heidän yrityskumminsa tarina. 

Hae yrityskummia

Katso lisätietoa Yrityskummeista: Yrityskummit.fi

Itä-Uudenmaan Yrityskummit: Aluekummi Timo Rajakaltio,

Posintra Oy: Fredrik Pressler ja Peter Backman

Kiinnostuitko?

Ole rohkeasti yhteydessä ja varaa aika maksuttomaan neuvontaan. Etsitään yhdessä sinulle ja yrityksellesi parhaat ratkaisut!

Hankkeet

Osa työtämme on yritysten toimintaympäristön kehittäminen. Tätä työtä teemme hankkeiden avulla.

Hankkeet

Posintran tehtävänä on auttaa paikallisia yrityksiä kasvuun ja menestykseen. Osa kehittämistyötämme on yritysten toimintaympäristön kehittäminen – on kyse sitten fyysisestä ympäristöstä, uudesta teknologiasta, uusista toimintamalleista tai tulevaisuuden osaamisesta. Tätä työtä teemme hankkeiden avulla.

Ideoista teoiksi

Hankkeet kestävät yleensä puolesta vuodesta kahteen vuotta. Hankkeen toiminnasta ei synny hallinnoijalle tai hankkeen kumppaneille suoraa voittoa, vaan tulokset näkyvät esim. yrityksen osaamisen kasvun, tuotekehityksen tai kasvaneen myyntipotentiaalin kautta.

Hankkeisiimme osallistuu vuosittain satoja yrityksiä. Hanketoiminnan fokus on erityisesti kasvualoilla ja -yrityksissä. Jos haluat siirtyä ideoista tekemiseen, ota rohkeasti yhteyttä!

Kiinnostuitko?

Ole rohkeasti yhteydessä ja varaa aika maksuttomaan neuvontaan. Etsitään yhdessä sinulle ja yrityksellesi parhaat ratkaisut!