I början av januari ordnade Posintra en sista Nätverksträff för regionens TEKNO-kunder. Vi riktade alla blicken från det vardagliga arbetet mot framtiden. Mot bakgrund av framtidsforskarnas uppfattningar funderade vi på i vilken riktning hälso- och välfärdsbranschen eventuellt är på väg inom de närmaste och följande 20 åren. Vad kan företagaren förbereda sig för, vilka nya tankar om framtiden skulle kunna vara till nytta för den egna affärsverksamheten och vad betyder dessa för företagarens egen utveckling? Kvällens tema var mycket intressant enligt deltagarna och fick mycket beröm.

I slutet av januari höll vi projektets avslutande seminarium i Maria 01, Helsingfors center för uppstartsföretag. Maria 01 fungerade tidigare som det många känner som Maria sjukhus. Huvudtalare vid seminariet var Anna-Liisa Lyytinen, Årets direktör för äldrearbete år 2017 och förnyare av hemvården inom Helsingfors stad, samt Osmo Soininvaara, stadsfullmäktigeledamot och författare. Soininvaaras anförande hette ”Tekoäly ja työn tulevaisuus” (”Artificiell intelligens och arbetets framtid”). Därtill deltog uppstartsföretag och roboten Pepper i seminariet, och det fanns tid för nätverksbyggande. Även TEKNO:s projektanställda sattes under lupp, då projektchefen Tiina Leppäniemi från yrkeshögskolan Laurea utmanade oss övriga projektanställda att berätta om vår egen syn på projektets huvudpunkter och på verksamheten samt vår egen utveckling.

 

Terveysteknologia-lehtiUnder seminariet publicerades vår nytryckta projektpublikation, tidningen Terveysteknologia hyvän arjen mahdollistajana. I tidningen finns allt det vi har åstadkommit samlat på ett mycket mångsidigt sätt. Tidningen har även publicerats digitalt på webben, och du kan gå in och läsa samt spara den till exempel på din dator genom att klicka länken nedan. Tidningen är verkligen läsvärd!

Läsa Tervetysteknologia tidningen här

 

Även om vårt projekt har avslutats hoppas vi att diskussionerna fortsätter aktivt i vår Facebookgrupp TEKNO Forum. Kom med och diskutera samt dela med dig av och få mångsidig information om hälso- och välfärdsbranschen!

Tack till alla som deltagit i projektet – det har varit en glädje att göra denna kunskapsresa tillsammans med er.

 

TEKNO-projektet önskar alla en riktigt varm och solig vår!