HUIMA AJATUS: SINUN PÄÄSSÄSI VOI JO NYT OLLA IDEA, JOKA HIDASTAA ILMASTONMUUTOSTA

Teollisuus käyttää lähes puolet kaikesta Suomessa kulutettavasta energiasta – ja teollisessa toiminnassa syntyy hukkalämpöä.

Ilmastonmuutoksen torjuntaan hukkalämmön talteenotto ja hyödyntäminen ovat erinomaisia keinoja. Suomalaisten hiilijalanjälki täytyy saada pienemmäksi. Ja miksei saataisi, olemme tarpeen tullen kekseliästä kansaa.

 

Huima-kilpailu

TARVITSEMME HUIMAN IDEASI

Voisiko teollisuuden hukkalämpöä hyödyntää uusien tuotteiden tai ennen kokemattomien palveluiden tuottamisessa?

Ideasi voi olla tussilla paperille luonnosteltu oivallus tai pitkälle viety rakennepiirustus hyötylaskelmineen ja taustatietoineen. Se voi olla liiketoimintamalli tai digitaalinen palvelu. Tai vaikka kaikkien edellä mainittujen yhdistelmä.

TAI voit ilmiantaa vielä käyttöä vailla olevan hukkalämpökohteen.

 

KATSO PEILIIN, SAATAT OLLA KEKSIJÄ

Me kannustamme ajattelemaan laatikon ulkopuolelta ja tervehdimme ilolla kaikkia poikkitieteellisiä tai vallankumouksellisia ideoita. Emmekä tietenkään kavahda perinteistä insinööriosaamista ja pragmaattisuuttakaan. Me tiedämme, että keksijää ei tunnista kävelytyylistä, hatusta tai kampauksesta, vaan älynväläyksestä.

 

 

 

MISTÄ ALOITTAA?

Voit aloittaa omalta työpaikaltasi, omasta firmastasi tai naapurin firmasta. Huima-kilpailun tarkoituksena on etsiä keinoja teollisuuden hukkalämmön talteenottoon ja käyttöön. Jos toimit teollisuudessa, opiskelet alaa tai olet muuten kiinnostunut asiasta, ala miettiä. Saatat tehdä ison palveluksen koko planeetalle ja voittaa siinä sivussa muutakin. Jos haluat, voit suunnitella ideasi esimerkkikohteisiimme, joista annamme lisätietoa pian.

 

PARHAAT PALKITAAN

Sinun oivalluksesi voi kasvaa odottamattomiin mittoihin.  Huima-kilpailun parhaat ideat jatkojalostetaan, ehkä jopa tulevaisuuden liiketoiminnaksi. Posintra ja Turku Science Park huolehtivat tarvittavien asiantuntijoiden kanssa siitä, että voittaneilla ideoille syntyy todelliset mahdollisuudet kaupallistamiseen.

 

AIKATAULU:

  • Kilpailuaika 1.2.-15.4.2019
  • Tuomareille pitchaus 15.5.2019 Turussa
  • Ideoiden jatkojalostus kesästä 2019 kesään 2020
  • Voittajien julkistaminen elokuussa 2020

 

KILPAILUN SÄÄNNÖT

 

SERURAA MEITÄ

 

Huima-kilpailutwitter logofacebook logo

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja: Leena Tuomi, Posintra Oy, , p. +358 40 730 5440

 

Posintra - HuomisvoimaaTurku Science Park