LUCIA – Lighting the Baltic Sea Region, Cities accelerate the deployment of sustainable and smart urban lighting solutions (R096)

LUCIA – Lighting the Baltic Sea Region, Cities accelerate the deployment of sustainable and smart urban lighting solutions (R096)

LUCIA – Lighting the Baltic Sea Region, Cities accelerate the deployment of sustainable and smart urban lighting solutions

LUCIA-hanke tuottaa uusinta tietoa kaupunkivalaistuksen energiatehokkaista ratkaisuista Itämeren piirissä. Tarkastelunäkökumia ovat ympäristöystävällisyys, uusin teknologia, kaupunkivalaistuksen taloudellisuus ja liiketoimintamallit sekä sosiaalinen hyväksyntä.

LUCIA-hankkeen tuella toteutetaan ja testataan energiatehokkaita valaistusratkaisuja kuudessa pilottikohteessa Hampurissa (DE), Tallinnassa (EE), Porvoossa (FI), Jurmalassa (LV), Albertslundissa (DK) ja Pietarissa (RU). Hankkeen tuloksia ja pilotointi-investointien kokemuksia tuodaan esille näkyvästi.

Hankkeen pääpartneri on Hampurin kaupunki / Altonan kaupunginosa. Posintra on yksi LUCIA-hankkeen toteuttajista. Muut hankekumppanit ovat Albertslundin, Goteborgin, Jurmalan, Porvoon ja Tallinnan kaupungit sekä Tallinnan teknillinen korkeakoulu, Riikan aluesuunnitteluvirasto, Pietari Suuren Polytekninen yliopisto ja Gate21 (kestävän kehityksen kumppanuusverkosto Kööpenhaminan alueella). Lisäksi hankkeella on laaja joukko yhteistyöpartnereita.

LUCIA-hankkeen päärahoittaja on Interreg Baltic Sea Region -rahoitusohjelma. Hankkeen kokonaisbudjetti on 2,79 miljoonaa euroa, josta Posintran osatoteutuksen osuus on 258.320 euroa. Hankkeen toteutusaika on 1.1.2019 – 30.6.2021. Lisätietoa löytyy LUCIA-hankkeen kotisivuilta.

Lisätietoja Posintran osatoteutuksesta antaa Topi Haapanen, puh. 040 7082012, topi.haapanen@posintra.fi.

 

 

Taidot

Lähetetty

toukokuu 29, 2019

Taidot

Lähetetty

toukokuu 29, 2019