Oma järvi hiljaisen erämaan keskellä, vartin päässä Porvoon keskustasta Råmossa Lodgessa. Zeniläistä rauhaa ja saunan tuoksua Loviisan kupeessa Villa Mandalassa. Näitä rauhoittumiseen houkuttelevia paikkoja on esitelty viime viikkoina saksalaisille matkamyyjille ja medialle. Posintra auttaa matkailuyrityksiä pääsemään kansainvälisille markkinoille Visit Finlandin kautta.

Harmaa cockerspanieli Siiri roikottaa kieltään toukokuun toisena hellepäivänä Porvoon Ilolassa. Råmossa Lodgen ja Siirin isäntä Jussi Pekkinen kertoo, että paikan oma järvi on kirkas ja kylmä, sillä pohjan lähteistä pulppuaa uutta raikasta vettä. Vaikka ei kylmään järveen uskaltautuisikaan, niin pelkästään sen katsominen rauhoittaa. Ympärillä on hiljaista ja avaraa, on missä hengitellä.

Saksalaisvieraat ovat kiinnostuneita kuulemaan jääkaudesta, jäkälistä, koivunmahlamehusta ja ylipäätään luonnosta. Mutta Saksassakin on metsiä, se ei pelkästään riitä houkuttelemaan matkailijoita. Råmossa Lodge tarjoaakin elämyksiä, kuten eräkokkausta ja metsästystä. Tärkeää on myös tunnelma ja kuten eräs saksalaisvieraista sanoi: majoituksen ei tarvitse olla luksusta, mutta se ei saa olla heikkolaatuista.

Matkailuyritysten pitääkin täyttää tietyt kriteerit, jotta ne pääsevät tekemään yhteistyötä Suomen matkailua edistävän Visit Finlandin kanssa. Råmossa Lodge sai Tähtiyritys 25 -statuksen kevään Matkamessuilla ja nyt Visit Finland auttaa sitä kansainvälisille markkinoille.

Zeniläistä rauhaa peltosuihkun alla

Loviisan pohjoispuolella aukeavien peltojen keskellä joogaopettajien kurssi on kerääntynyt aurinkoiselle terassille nauttimaan lounastauosta. Villa Mandala syntyi viisi vuotta sitten, koska sen perustajien mielestä Suomesta puuttui stressinhallintaan ja rentoutumiseen erikoistunut hyvinvointikeskus. Hyvä ruoka, kauniit tilat, kiireettömyys, liikunta ja luonto luovat zensations-viikonloppujen kokonaisuuden. Tilan vanhojen rakennusten keskelle on valmistunut päreillä vuorattu talo, joka on suunniteltu alusta loppuun stressittömäksi.

Vieraat nuuskuttelevat saunan tuoksua ja kokeilevat paljun lämmintä vettä. Suihku pellon reunassa odottaa kesäillan vieraita huuhtelemaan pois päivän pölyt. Paikan viehätys on pienissä, huolellisesti harkituissa asioissa, kuten pitkospuut, jotka johtavat suihkulle. Villa Mandalassa on myös kehitetty metsäjooga, joka yhdistää luonnon ja liikunnan.

Saksalaiset matkailuammattilaiset ovat Villa Mandalan ensimmäinen Visit Finlandin kautta organisoitu kansainvälisten vieraiden ryhmä. Toimitusjohtaja Mikko Harma on jännittyneen odottavalla kannalla:

‒ Hienoa, että tällainen mahdollisuus aukeaa, nähtäväksi jää mitä tästä seuraa, hän toteaa saatellessaan vieraita metsäiseltä nuotiopaikalta takaisin autolle.

Sillanrakentajana Visit Finlandin ja matkailuyrittäjien välillä Itä-Uudellamaalla on toiminut viime vuosina Posintran STAR-hanke ja sen projektipäällikkö Annika Weckman. STAR tulee sanoista Stopover, Archipelago, Relax in Eastern Uusimaa Region. Projekti sparraa ja auttaa Itä-Uudenmaan saaristo ja rannikkoyrityksiä siirtymään kansainvälisille matkailumarkkinoille.

‒ Posintran STAR-hanke on ollut ratkaiseva kansainvälistymisprosessin kannalta. Ilman hanketta olisi työmme kansainvälisille markkinoille ollut monin kerroin haastavampaa, sanoo Jussi Pekkinen.

Projektin tuloksista hyötyvät Itä-Uudenmaan saariston ja rannikkoalueen matkailuyritykset, mutta myös alueen muut matkailu- ja palveluyritykset. Projektin aikana laajennetaan yhteistyötä yritysten välillä ja ideoidaan uusia tuotepaketteja ulkomaalaisille matkailijoille. Projektin päärahoittaja on Maaseuturahoitus/Leader SILMU.

 

Lisätietoa:

Annika Weckman
projektipäällikkö, STAR – Stopover, Archipelago, Relax in Eastern Uusimaa Region
puh. 050 308 4388
annika.weckman(a)posintra.fi

 

Kirjoitettu