Företagare, jag?

Funderar du på att grunda ett företag? Vi hjälper dig. Våra experter ger råd i alla frågor som berör grundandet av ett nytt företag.
Läs mer…

Fart på affärsverksamheten

Ditt företag får stöd och råd gällande tillväxt och utveckling. De rätta verktygen hittar du i vår verktygslåda.
Läs mer…

All service från ett och samma ställe

Ta kontakt: vi vägleder ditt företag till de sakkunniga i Östra Nyland. Vi koordinerar regionens företagstjänster.
Läs mer…

Utrymmen?

Vi hjälper ditt företag att hitta den rätta lokalen. Borgå och Lovisa regionerna kallar!
Läs mer…

Utveckla skärgården

Vårt jobb är att utveckla den östnyländska skärgården och Östra Nylands skärgårdsprogram ger jobbet ramar.
Läs mer…

Miljöaffärsverksamhet – ett smartare sätt att använda resurserna

Vi vill synliggöra nya möjligheter inom miljöaffärsverksamhet och skapa nätverk för att påskynda företagens tillväxt.
Läs mer…

Redo att erövra

Tillväxt är företagsvärldens nya trendord och bakom det döljer sig en viktig sanning. Tillväxt måste ske för att vi ska kunna möta behoven i en föränderlig värld. Men hur erövrar man nya marknader? Hur hanterar man och rensar bort hinder för tillväxt? Hur utvecklas man till en erövrare? Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab (Keuke) och…

Skrivet 24.2.2017

Läs mer

Med stäven mot öster!

Huvudbudskapet hos Easy Sailing East –seminariet som arrangerades i samband med Vene 17 Båt-mässan var att informera om utvecklingen av gästhamnarna i östra Finska Viken. Under evenemanget fick publiken lyssna till föreläsningar av sakkunniga, gällande hamnverksamhetens utveckling, sjösäkerhet, och många inspirerande hamnpresentationer.

Skrivet 21.2.2017

Läs mer

Resestenen på vandring igen

Än en gång letar utvecklingsbolaget Posintra efter ett nytt hem för Resestenen. Den här gången har priset valts att delas ut på basen av positivitet – vem, vilket företag eller vilken tillställning har med dess egen verksamhet spridit positivitet till resebranschen i Östra Nyland.

Skrivet 20.2.2017

Läs mer

Hämta fart för företagets utveckling från Kasvu Open

Bra sparrande och vitt perspektiv. Dessa två nyttor lyfts fram av representanterna från två företag från Borgå, Pace 1 Tools AB och Ansa Production som i fjol deltog i Kasvu Open. Nu är det åter tid för företag som vill komma in på tillväxtsstigen att komma med för att omskaka sina tankar.

Skrivet 13.2.2017

Läs mer

DonFabriken 2017

Den 7.2. lockade Duunitehdas 2017 återigen tusentals arbets- och utbildningsintresserade personer till Konstfabrikens salar. Nylands största rekryterings- och utbildningsevenemang har redan etablerat sig som ett forum, som för samman aktörer inom utbildning och arbetsliv i området.

Skrivet 8.2.2017

Läs mer

Let´s Go! Framtiden kallar!

Let´s Go-mässan som anordnades den 31.1. i Lovisa idrottshall satte under den gångna veckan fart på skoldagen för elever i högstadiet och studerande på andra stadiet. På mässan presenterades nejdens läroanstalter, som informerade om sina utbildningar inför gemensam elevansökan. I år hade man också bjudit in elevernas föräldrar, för att under kvällen bekanta sig med de olika utbildningsalternativen. Förutom skolorna, deltog även flera företag som kan erbjuda sommarjobb för ungdomar i mässan. Vid deras montrar var det fart och fläng genast då mässan öppnades.

Skrivet 3.2.2017

Läs mer