Företagare, jag?

Funderar du på att grunda ett företag? Vi hjälper dig. Våra experter ger råd i alla frågor som berör grundandet av ett nytt företag.
Läs mer…

Fart på affärsverksamheten

Ditt företag får stöd och råd gällande tillväxt och utveckling. De rätta verktygen hittar du i vår verktygslåda.
Läs mer…

All service från ett och samma ställe

Ta kontakt: vi vägleder ditt företag till de sakkunniga i Östra Nyland. Vi koordinerar regionens företagstjänster.
Läs mer…

Utrymmen?

Vi hjälper ditt företag att hitta den rätta lokalen. Borgå och Lovisa regionerna kallar!
Läs mer…

Utveckla skärgården

Vårt jobb är att utveckla den östnyländska skärgården och Östra Nylands skärgårdsprogram ger jobbet ramar.
Läs mer…

Miljöaffärsverksamhet – ett smartare sätt att använda resurserna

Vi vill synliggöra nya möjligheter inom miljöaffärsverksamhet och skapa nätverk för att påskynda företagens tillväxt.
Läs mer…

Båttillverkare och utvecklare av trädgårdsodling de mest lovande tillväxtföretagen i Östra Nyland

Robbes Lilla Trädgård Ab från Lappträsk har efter Kasvu Opens sparringsprocess valts till det mest lovande tillväxtföretaget i tillväxtprogrammet för företag, Östra Nylands Tillväxtstig. Weldmec Marine Ab från Borgå fick ett hedersomnämnande. Företagen avancerar till den nationella fortsättningssparringen och finalen, där de bästa tillväxtföretagen i serierna Start again och Startup utses.

Skrivet 20.6.2017

Läs mer

Ut i världen med experternas tips – Finland har ett gott rykte i Mexiko

Pålitlighet, ärlighet, respekt och tålamod. Det här är bra regler för livet i allmänhet men i synnerhet om du har planer på affärsverksamhet i Mexiko. Posintra och dess partner sammankallade affärsexperterna i Mexiko och Kalifornien för att berätta om möjligheterna som dessa stora marknader erbjuder. Framför allt vatten- och avfallsproblemen väntar på lösningar.

Skrivet 30.5.2017

Läs mer

Tystnadens charm i Östra Nyland

En egen sjö mitt i vildmarken, femton minuter ifrån centrala Borgå vid Råmossa Lodge. Zen, fred och bastudoft vid Villa Mandala i närheten av Lovisa. Dessa ställen som lockar till lugn och ro, har under de senaste veckorna presenterats för tyska reseförsäljare och media. Posintra bistår turismföretag att få tillgång till internationella marknader via Visit Finland.

Skrivet 26.5.2017

Läs mer

TEKNO – smidigt kunnande i hälsa och välfärdsteknologi

Posintra har 1.5.2017, tillsammans med yrkshögskolan Laurea, HealthSPA och Vantaan Invalidit, startat projektet TEKNO (smidigt kunnande i hälsa och välfärdsteknologi). TEKNO-projektet ska stödja välfärds- och teknologikunnandet bland social- och hälsovårdsbranschens personal, branschens studerande och enskilda medborgare – alltså slutanvändare. Projektet skapar ny klientförståelse och nytt affärskunnande i Nyland.

Skrivet 8.5.2017

Läs mer

Områdesplanen för Borgå nya gästhamn

Ett nytt slags område som innefattar både hamn- och rekreationsfunktioner planeras på västra åstranden i Borgå. Målet är att skapa en trivsam miljö öppen för alla, som utöver mångsidiga och högklassiga hamnfunktioner även erbjuder möjlighet till rekreation och aktiviteter året runt.

Skrivet 4.5.2017

Läs mer

Vad är Johku?

Johku är ett verktyg som hjälper att skapa en webbutik för dina tjänster eller produkter. Johku följer alltid med dig och det är lätt att använda Johku också på mobila apparater. Det är lätt att börja använda Johku, och när du tar i bruk verktyget debiteras inga startavgifter eller månadsavgifter. Prissättningen är tydlig: 2,5 % av det genomförda köpet samt betalningsförmedlarens transaktionsavgift. Johku har ingått ett avtal med Maksukaista (på finska) som debiterar 2,5 % av det genomförda köpet. Detta innebär att du betalar endast om köpet genomförs. Läs svar (på finska) på ofta ställda frågor om priser.

Skrivet 4.5.2017

Läs mer